20 Haftalık Hamilelik (Gebelik) - Bebek Hareketleri


Tebrikler! 20 hafta itibari ile artık gebeliğin yarısını tamamladınız. Artık bebeğiniz hakkındaki bir çok bilgiyi biliyorsunuz hatta alışverişler bile başladı. Bu hafta itibarı ile cinsiyet net olarak kesinleşti.

20 haftalık bebek:

Bebeğinizin boyu 25 cm, ağırlığı ise 250 gram oldu. 
Kulak oluşumu 20. hafta itibarı ile tamamlandı. Dışarıdan gelen sesleri artık algılayabiliyor anne adayları artık bebeği ile konuşabilir. Bebeğinize klasik müzik dinletme, ninni söylemenin vakti geldi. 

Anne 20 haftalık bebek hareketlerini  hareketlerini hissedebiliyor. Anne ve bebek arasında bir hareket bağı oluştu. 
20 hafta itibari ile artık bebeğin uyku düzeni oluşmaya başladı. Bebeğinizin tıpkı doğmuş bir bebek gibi bazen uyuyor bazen uyanıyor. 

Kız bebeklerde yumurtalar tamamen oluştu. Kız bebeklerin hayatı boyunca yumurtasının en fazla olduğu dönem 20 haftadır. Bu haftadan itibaren hayatı boyunca yumurtaları giderek azalacaktır. 

Sık sık yutkunma ve emme harekeleri yaparak sindirim sistemi için hazırlık  hazırlık yapıyor.

20 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Rahim genişliyor, karın büyüyor artık hamile olduğunuzu iyice kabul ettiniz. Muhtemelen kendinizi oldukça enerjik ve iyi hissediyorsunuz. Tüm bunların yanında bir takım can sıkıcı şeylerde olabilir. Lütfen düzenli beslenmeye, dinlenmeye, sporunuzu yapmaya devam edin.  

Bacak ağrısı ve kramplar: Rahim göbek hizasına kadar yükseldiği için  rahim bağları geriliyor. Bu da  bu da kramplara, batmalara sebep olabilir.  Düzenli uyku, dinleneme, spor, beslenme ve bol sıvı tüketimi  ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Mide ekşimesi ve  hazımsızlık: Beslenmeye dikkat ederek özellikle asitli, baharatlı gıdalardan uzak durarak sorunu çözebilirsiniz. 

Nefes darlığı: Rahim genişlemesi sonucu  akciğere baskı yapıyor bu da nefes darlığına sebep oluyor. Dinlenin, ani hareketler yapmayın.

Şişme: Ufak tefek şişmeler normal olsa da doktorunuza durumu anlatın. 

Kilo alma: 20 haftaya kadar toplam 3-7 arası kilo aldınız. Bu haftadan itibaren her hafta 500 gram (yarım kilo) alacaksınız.


Kan (demir) ilaçlarına başlıyoruz: Bu hafta itibari ile doktorunuz kan ilaçlarına başlayacak. Kan ilaçlarını doğuma 3 ay kalana kadar kullanacaksınız.

Gebelikte yatış pozisyonu: Bu konuda doktorunuzu da dinleyerek sola yatmalısınız. detaylı bilgi için gebelikte yatma ve oturma pozisyonları makalesine göz atabilirsiniz.



Sıvı tüketimi ve yürüyüş: Bol sıvı tüketmeye devam ediyoruz. Ayrıca hafif tempolu yürüyüşlerde yapmaya özen gösteriniz. 

20. hafta ile ilgili kısa soru cevaplar köşesi

20 haftalık bebek kaç gram olur?: 250 gram
Bebeğin kilosu ne kadar?: Boyu 25 cm, kilosu 250 gram
20 haftalık gebelik kaç aylık olur? : 4 Aylık 20 günlük gebesiniz
20 haftalık bebek hareketleri hissedilir mi?: Evet, anne artık bebeğinin hareketlerini hissedebilir.

Haftanın hatırlatıcıları ve okuma önerileri


20  haftalık gebelik videosu:



---

20 haftalık gebelik ultrason görüntüsü

20 haftalık gebelik ultrason görüntüleri 4 boyutl

20 haftalık bebek görüntüsü 4 boyutlu





20 haftalık bebek görüntüsü 4 boyutlu


Daha yeni Daha eski