Gebelikte Kesenin Küçük Olması

Gebelik kesesinin normalden küçük olması
Bazı kadınlarda gebelik kesesi  olması gereken büyüklükten daha küçük olabilmektedir. Bir çok anne adayı bu durumdan kokmaktadır.

Peki gerçekten kesenin küçük olması sorun mudur? Gebelikte kesenin küçük olması, gebelik kesesi neden küçük olur ve kesenin küçük olmasının zararları var mıdır? Bu yazıda sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

Gebelikte Kesenin Küçük Olması

Gebelik kesesinin küçük olması ilk 8 hafta kadar normal karşılanabilir ve takip gerektirir. Eğer bebeğin kalp atışları normalse herhangi bir sorun olmayabilir.  Kesenin küçük olması hamileliğinizin ve bebeğinizin sorunlu olduğu anlamına gelmez. 8 haftalık süreç sonucunda gebelik kesesi hala küçükse bir takım genetik tahliller gerekebilir. 

Kesenin küçük olması gebeliğin ilk 3 ayında sıkı takip gerektirdiği için randevularınıza ara vermeden doktorunuza gitmelisiniz. Kesenin küçük olması dolayısıyla gebeliğiniz ilk 3 aylık süreçte düşükle sonuçlanabilir. Eğer ilk 3 ay her şey normal giderse gebeliğiniz normal seyrinde devam eder.

Not: Bu konu ile ilgili (sebepleri, neler yapılabileceği, tedavisi nedir) çok fazla bilimsel bilgi bulunmamaktadır. Bundan dolayı gebeliğinizi takip etmek ve dinlenmekten başka yapacak bir şey yok. Moralinizi bozmamaya çalışın. Keyfiniz yerinde olsun. Kendinizi çok fazla üzmeyiniz.

Ayrıca bebeğinizin hafta hafta olması gereken büyüklükle ilgili detaylı bilgi için haftalara göre  bebeğinizin büyüklüğü konusunu okumanızda fayda var.

Kaynaklar: *ncbi 

Post a Comment

Yazıya bir yorum yap

Daha yeni Daha eski