17 Haftalık Hamilelik (Gebelik)


Sevgili anne adayı artık 17 haftalık gebesin (hamilesin). Bebeğinizin cinsiyetini de öğrendiğinize göre ufaktan alış verişe başlayabilirsiniz.

Gebeliğin 17. haftasında bebek:

Bebeğin boyu 20 cm, ağırlığı ise 130 gram oldu. Bebeğiniz bol bol hareket etmeye devam ediyor. Cinsiyeti kesinleşti. Hareketleri eğer ilk gebeliğinizse 20 haftadan itibaren siz de hissetmeye başlayacaksınız. 2. ya da daha sonraki gebeliğinizse anne bebeğin hareketlerini 16. haftadan itibaren hissedebilir.

Hamileliğin 17. haftasında annedeki değişiklikler

Gittikçe İştahınız daha da artıyor , karnınız büyüyor, artık daha bol kıyafetler giymenin tam zamanı. Rahat ve lastiği gevşek elbiseler tercih etmelisiniz. Bebeğinizin hızla büyümesine bağlı olarak bu haftadan itibaren vücut çatlakları oluşabilir. Nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Artan vücut sıvıları: Kan basıncının artması dolayısıyla vajinal, mukus, akıntı olabilir.

Garip rüyalar: Bu hafta kabus derecesine ulaşan garip rüyalar görebilirsiniz merak etmeyin herkeste olabiliyor normal bir durumdur.

Büyüyen  göğüsler ve karın: Çatlakları önlemek için krem kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Kilo Artışı: Bu haftadan itibaren daha hızlı kilo alabilirsiniz. Lütfen kontrollü ve dengeli beslenmeye çalışın.

Deri Çatlakları: Hızlı kilo ve karın büyümesine bağlı olarak deri çatlaklarınız oluşabilir. Çatlakları önlemek için sıvı tüketimini artırmanın yanında kaliteli bir nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca bunlara bağlı olarak kaşıntılarınızın oluşması normaldir.

17. hafta ile ilgili kısa soru cevaplar köşesi

Bebeğin büyüklüğü ne kadar: 20 cm 
Bebeğin kilosu ne kadar?: 130 gram 
17 Hafta Gebelik Kaç Aylıktır? : 3 Aylık 29 günlük gebesiniz. 
17 haftalık gebelik belirtileri: Bacak ve bel krampları, meme başı koyulaşması, deri çatlakları, garip rüyalar, artan vücut sıvıları bu haftanın genel belirtileridir. 
12 haftalık bebek cinsiyeti: cinsiyeti 16 haftada öğrendiniz.
17 haftalık gebelikte bebek hareketleri hissedilir mi: Daha önce gebelik geçirdiyseniz hissedebilirsiniz. Eğer ilk gebeliğinizse hareketerini hissetmek için 20. haftayı beklemeniz gerekmektedir.

Haftanın hatırlatıcıları ve okuma önerileri

Hafta Hafta Gebelik Yazı dizimizde bu hafta 17. haftayı tamamladık. Bir sonraki yazımızda Gebeliğin 18. haftasını inceleyeceğiz.

17 haftalık gebelik videosu:

17 haftalık gebelik ultrason görüntüleri


Daha yeni Daha eski