Gebelikte Memelerden Süt, Şeffaf Sıvı Gelmesi

Gebelikte Memelerden Süt gelmesi
Gebelikte Memelerden Süt gelmesi
Gebelikte memelerden (göğüsten) süt ya da şeffaf sıvı gelmesi gebeliğin son haftalarında gayet normal bir durumdur. Tüm gebelerde olmasa da bu durum sık karşılaşılan durumlardan biridir. Gebelik süresince süt salgı hormonlarının artması ile bebek daha doğmandan göğüsler bebeğe süt hazırlamaya başlar. Göğüslerde oluşan bu süt bazen bebek doğmadan anne memesinden gelmeye başlar hatta halk arasında bu süte ağız sütü (kolostrum) denir.

Gebelikte Memelerden Süt gelmesi Normal Midir?

Hamileliğin başlaması ile birlikte süt kanaları da kendini doğuma hazırlamaya başlar. Gebelerde sıklıkla gebeliğin 5. ayından itibaren göğüslerden beyaz ve şeffaf renkli kokusuz halde gelen ve süte benzeyen sıvının herhangi bir tehlikesi bulunmamakta ve tedavi gerektirmemektedir.
Aman dikkat: Hamileyken göğüsten gelen sıvı süte benzemiyorsa kahverengi, ya da kanlı gibiyse doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Gebelikte Göğüsten süt gelmesi erken doğum belirtisi midir?

Memelerden süt gelmesi genellikle gebeliğin son aylarında olurken nadiren de olsa ilk aylada da olabilmektedir. Gebelikte süt gelmesi erken doğum olacağı anlamını taşımamaktadır. Memelerden süt gelmesi erken ya da geç doğum olacağı anlamını taşımadığı için anne adaylarının endişelenmesine gerek yoktur.

Bazı gebelerde ise doğuma kadar hiç süt gelmeyebilir. Bu durumda süt gelmesi için hiçbir şey yapmaya gerek yoktur. Bu durumda herhangi bir risk belirtisi olmayıp gayet normal bir durumdur. Annenin sütünün az olacağını da göstermez.

Post a Comment

Yazıya bir yorum yap

Daha yeni Daha eski