Emzirirken Alkol Kullanmak Bebeğe Zararlı Mı?

Emzirirken Alkol Kullanmak
Emzirme Dönemi Alkol Kullanmak
Emzirme döneminde alkol (bira, içki, şarap, rakı) kullanmak bebeğe zararlı mıdır? Kullanılan alkol anne sütünü etkiler mi? Emzirme döneminde alınan alkol kana geçtiği gibi anne sütüne de geçmektedir.

Alkolün anne sütünden çıkması ise kullanımı sonrası yaklaşık 3-6 saat sürmektedir. Bu yüzden emzirirken alkol kullanılmışsa en az 2-3 saat bebeğinizi emzirmemeniz tavsiye edilir.

Bebeğin alkolü vücudundan atması yetişkinlere göre daha zor olduğu için kullanılan alkol bebeği anneden daha fazla etkilemektedir. Aynı zamanda alkol anne sütünün tadını ve kokusunu  değiştirdiğinden dolayı bebeğin memeyi reddetmesine neden olabilmektedir.

Kullanılan alkol az miktarda ise alkol kullanımının 2-3 saat sonrası bebeğinizi emzirmek bebeğinizde herhangi bir yan etkiye sebep olmadığı düşünülmektedir. Ancak günlük olarak fazla miktarda alkol tüketiminin bebek üzerinde olduğu etkiye sahip olduğu bilinmelidir.

Alkol Anne Sütünü Artırır Mı?

Alkollüyken annenin göğüslerindeki süt akışında yavaşlama olmaktadır. Bu yavaşlama alkolün etkisi geçince göğüslerde biriken sütün hızlı bir şekilde akmasına sebep olmaktadır. Genellikle bu gözleme dayanarak alkolün anne sütünü arttırdığı sanılmaktadır. Sanılanın aksine alkolün anne sütünü arttırıcı etkisi yoktur.
Tavsiye yazı: Gebelikte uzak durulması gerekenler.

Post a Comment

Yazıya bir yorum yap

Daha yeni Daha eski