22 Haftalık Gebelik (Hamilelik)

22 haftalık bebek:

Bebeğinizin boyu 29 cm, ağırlığı ise 400 gram oldu.  tüm organları artık daha da gelişti ve fonksiyonel bir hal almaya başladı.  Bebeğiniz artık tıpkı yeni doğan bir bebeğe benzemeye başladı bile. Yeni doğan gibi uyku ve uyanıklık dönemleri var. Dışarıdan gelen sesler onu uyandırabilir. Lütfen ani ve şiddetli seslere maruz bırakmayın. Bebeğiniz önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya başladı. On günde ortalama 100 gram kilo artışı olacaktır. 22 haftalık gebelikte  bebek artık kıpır kıpırdır hareketlerini net bir şekilde hissedersiniz.

22 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Cilt renginin iyice koyulaştığı, ödemlerin artmaya başladığı bir haftadasınız. Artık alçak topuklu bir ayakkabı tercih etme zamanı geldi. Ayaklarınızı kalça seviyesine yakın tutamak için tabure, sandalye kullanmak sizi rahatlatacaktır. 22 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler şöyledir;

Sırt Ağrıları ve kramplar: Bebeğin baskısına bağlı olarak artan sırt ağrılarınızdan kurtulmanın yolu bol bol dinlenmek, basit egzersizler, masaj gibi şeylerdir. 
Ciltte renk koyulaşması: Cilt renginde olan koyulaşmalar normaldir. Özellikle meme, koltuk altı ve karın bölgenizde koyulaşmalar daha yoğundur.
Deri Çatlakları:  Çatlak kremleri ve yağları ile üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. 
Göbek Deliğiniz: Normalde içeri doğru olan göbek deliğiniz artık dışarı doğru sivrilmeye başladı.
Şişmiş el ve ayaklar: Vücudunuzdaki sıvı miktarının artması sebebiyle el ve ayaklarınız şişmesi normaldir. Rahatlamak uzun süre ayakta kalmamaya ve bol ayakkabılar giymeye özen göstermelisiniz. Ayrıca dinlenmek, sırt üstü yatmak sizi rahatlatacaktır. 
Artan cinsel istekler: Hormonların en üst seviyede olduğu haftalardan biridir bu haftalar. 
Hızlı uzayan saçlar: Hormonlara bağlı olarak saçlarınız normalden daha hızlı uzamaya başladı.
Nefes alıp verme sorunları: Yine bu hafta normaldir. 

22. hafta ile ilgili soru cevaplar

22 haftalık bebek hareketleri nasıldır?: Bazen uyur bazen uyanır uyanık olduğu zamanlarda kıpır kıpırdır ultrasonla görülebilir. Tam bir tekme gibi hissedemeyebilirsiniz. Enerji verici şeyler yenirse (çikolata,kek gibi) eğer uyanıksa hareketlerini hissedersiniz. 
22 haftalık bebek kaç aylıktır: 5 ay 4 günlük hamilesiniz.
22 haftalık gebelikte beslenme: Gebelikte beslenme makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
22 haftalık gebelikte kaç kilo alınır? : Kişiden kişiye değişse de ortalama 5-8 kilo arasıdır.
22 haftalık bebek kaç gramdır: 400 gram
22 haftalık bebeğin büyüklüğü ne kadar: 29 cm

Haftanın hatırlatıcı ve okuma önerileri

22 haftalık gebelik videosu:


22 haftalık gebelik ultrason görüntüleri






Daha yeni Daha eski