14 haftalık gebelik


Sevgili anne adayı ikinci trimestere hoş geldin!! 14 haftalık gebelik gebelik demek; daha az mide bulantısı, iştah açılması, fazla enerji demektir. Bu haftadan sonra artık hamileliğin tadını çıkarmaya başlamanın tam vakti.
14 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 3 Ay 8 günlük gebesiniz.

14 haftalık bebek (on dört haftalık)

Bebeğinizin boyu 12 cm, kilosu 60 gram. İdrar üretimi başlıyor. Bebeğiniz artık daha hareketli el ve avuçlarını açabiliyor, parmağını ağzına götürüp emebiliyor, esneme hareketi yapıyor.
Bu hafta tat tomurcukları oluşmaya başladı bebeğiniz artık annenin yediği şeylerin tadını alabiliyor.

Böbrekleri çalışmaya başladı. İdrar üretim başlıyor ve üretilen idrarı bebeğin kesesine karışır, bu durum doğuma kadar böyle devam eder.. Yine bu hafta saçları oluşmaya başlıyor.

Bebeğiniz bu haftadan itibaren anne sesini uğultu olarak duyabilir. Anne sesini 25 haftadan sonra net olarak duyar, 27. haftadan itibaren ise dış sesleri duyabilir.

14-16. haftalar arasında bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Cinsiyet erkek bebeklerde 13. haftadan itibaren   görülse de tam ve doğru bilgi için 16. haftayı beklemelisiniz.

14 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

İştah artışı, daha az idrara çıkma, artan enerji, daha az bulantı ve daha kalın ve parlak saçlar bu hafta başınıza gelebilecek güzel şeylerdir. Üzerinizdeki bitkinlik bitecek ve kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz.

Karnınız daha da belirginleşmeye başladı. Meme uçları daha da kahverengi bir hal maya başladı. Ayrıca memelerinizin üzerindeki damarlar daha da genişlemeye başladı ve dışarıdan rengi belli oluyor.

Hamilelikte 14 haftada nasıl beslenilmeli?

Bütün besin guruplarından almaya çalışın eğer bebeğiniz için yeteri kadar farklı besinler tüketmezseniz bebeğiniz besin ve vitamin ihtiyacınız sizin vücudunuzdan alacaktır bu da sizin bitkin düşmenize sebep olur. 

Sıvı tüketiminizi artırın, tatlı ihtiyacınızı sütlü tatlılardan gidermeye çalışın.

Beslenme konusunda daha detaylı bilgi için Gebelikte Beslenme Neyi, Ne Kadar Yemeliyiz? konusunu okumanızı tavsiye ederiz.

14. hafta ile ilgili kısa soru cevaplar köşesi

Bebeğin büyüklüğü ne kadar: 12 cm
Bebeğin kilosu ne kadar?: 60 gram
14 Hafta Gebelik Kaç Aylıktır? : 3 ay 8 günlüktür
14 haftalık gebelik belirtileri: İştah artışı, daha az idrara çıkma, artan enerji, daha az bulantı ve daha kalın ve parlak saçlar  bu haftanın genel belirtileridir.
14 haftalık bebek cinsiyeti: Henüz net olarak belli değil. Biraz daha sabır 16 hafta öğreneceksin.
14 haftalık gebelikte bebek hareketleri hissedilir mi: Hissedilemez.

14 haftalık gebelik videosu:

14 haftalık gebelik ultrason görüntüleri

14. hafta hamilelik
14 haftalık erkek bebek görüntüsü
14 haftalık erkek bebek görüntüsü


14 haftalık erkek bebek görüntüsü
14 haftalık erkek bebek görüntüsü
Daha yeni Daha eski