7 Haftalık Gebelik (Hamilelik) - Kalp Atışı, Boyu, Kesesi


Hamileliğinizin 7. haftasında artık 1 ay 19 günlük oldunuz. Bu hafta bebeğinizin boyu iki katına çıkarak 9 mm oldu, kilosu 0,4 gramdır. 7. haftada bebeğinizin gözü oluşturacak tomurcuklar belirmeye başladı.

Bu haftada göz, kulak, ağız,burun, dil taslak halinde oluşmaya başladı. Kol ve bacak tomurcukları oluştu. Akciğer, karaciğer, mide, pankreas, safra kesesi gelişimini sürdürmeye devam ediyor. el, ayak tabakaları oluştu, kalp 4 odacıklı hale geldi. Kalp ortalama 100-120 arasında atıyor.

Gebeliğin 7. haftasında bebek

Boyu 9 mm (baş-popo) (kilo 0,4 gram) kuru fasulye tanesi kadar. Kol ve bacak tabakaları oluştu. Kalp atışı görülür ve duyulur. Kalp 4 odacıklı hale geldi. Göz, ağız, burun, dil, taslak halinde. Baş vücudün 3 katı büyüklüğündedir.

Gebeliğin 7. haftasında anne - annedeki değişiklikler.

Bu haftadan itibaren mide bulantılarınız iyice artacak. Mide bulantılarınız 14-15. haftadan itibaren azalmaya başlayacaktır. Mide bulantıları bazı kadınlarda ise tüm doğum boyunca devam eder. 

Rahim önceki halinin iki katına çıktığı ve de kan basıncınız arttığı için sık idrara çıkacaksınız. Halsizlik, yorgunluk, mide yanması şikayetiniz devam edecektir. Sabah bulantılarınız iyice artacak. Bulantı, yanma şikayetlerinizi azaltmak için öğün sayınızı artırabilirsiniz. Sabahları kraker vs. yiyebilirsiniz.

Hamilelikte 7. Hafta Nelere Dikkat Edilmeli? - Beslenme nasıl olmalı?

Alkol,sigara, çiğ ya da az pişmiş yumurta, salam sosis, et gibi gıdalardan , asitli, tuzlu ve abur cuburdan uzak durmalısınız. Sıvı tüketimizi artırın. Et, bakliyat, sebze, meyve, süt, peynir bolca tüketmelisiniz. 
Bitki çayı konusunu doktorunuzla mutlaka konuşmalısınız, mümkün mertebe bitki çayı tüketmemeye özen gösterin.

Cinsel ilişki konusunu doktorunuza danışmalısınız.

6 haftalık gebelik videosu:

7 haftalık gebelikte bebeğin görüntüsü

7 haftalık gebelik görüntüsü

Daha yeni Daha eski