6 Haftalık Gebelik (Hamilelik) - Ultrason Görüntüsü


Hamileliğin 6. haftasında ultason ile bebeğinizin görüntüsünü görebilir, kalp atış sesini duyabilirsiniz. Artık bebeğiniz canlıdır diyebiliriz. Bebeğinizin boyu 5 mm (baş-popo boyu) henüz kilosundan bahsedilemez.

6. haftalık hamilelik yazımızda genel olarak annenin beslenmesi, bebeğin görüntüsü, boyu, gebelik belirtileri, kalp atış sesi gibi konu başlıklarına yer verilecektir.

Gebeliğin 6. haftasında bebek

Bu haftadan itibaren bebeğinizin kalp beyin, sinir sistemi ve omurgası şekillenmeye başlar. Kol ve bacak tomurcukları belirmeye başlar. Bebeğin etrafı amniyon sıvısı ile sarıldı. Karaciğer, safra kesesi gelişimi başladı. Ağız, alt dudak, yemek borusu şekillendi.

Gebeliğin 6. haftasında anne - annedeki değişiklikler

Bu haftadan itibaren annede baş dönmesi, koku hassasiyeti, mide bulantısı, sık idrara çıkma, mide yanması, kabızlık,yorgunluk şikayetleri görülmeye başlayacaktır.

Bu haftada duygusal iniş çıkışlar oldukça fazladır.

6. haftada olan her kanama düşük tehlikesi değildir ama mutlaka doktora başvurulması gerekir.

Kabızlık, mide bulantısı, mide yanmasını hafifletmek için ara öğün yapabilirsiniz. Öğün sayınızı arttırın 5-6 öğün yapabilirsiniz. Sıvı tüketimini arttırmalısınız.

6 haftalık gebelik beslenmesi nasıl olmalı?

Peynir,kaşar, haşlanmış et, yeşillik, sebze, meyve, yoğurt, bal, et, balık, yumurta, her gün süt, protein ve vitamin ağırlıklı beslenilmelidir. 

Asitli, aşırı baharatlı ve acılı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

6 haftalık gebelik videosu:

6 haftalık gebelikte bebeğin görüntüsü

6-haftada-ultrasonda-bebek-goruntu

6 haftalık gebelik ultrason görüntüsü

6 haftalık hamilelik

6 haftalık hamilelik

6 haftalık gebelik ultrason görüntüsü

6 haftalık gebelik ultrason görüntüsü

6 haftalık gebelik ultrason görüntüsü



Hamileliğin 6. haftası konusunu tamamladık. Hafta hafta hamilelik(gebelik) takibi konumuza giderek  gebeliğinizi  takip edebilirsiniz.
Daha yeni Daha eski