Gebelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Gebelikte (hamilelikte) mide yanmasına (ekşimesine) ne iyi gelir, neler yapılabilir, ne zamam başlar ve nasıl geçer sorularına cevap bulacaksınız.

Gebelikte Mide Yanması neden olur ve ne zaman başlar?

Hamilelik süresince hormonal değişiklikler ve bebeğin büyümesine bağlı olarak mide üzerinde oluşan baskı artması sonucu mide yanması gibi problemlerin olması gayet normal bir durumdur. Midenin üst kısmında kapakçıkta oluşan gevşeme sonucu mide asidinın yemek borusuna kaçasına bağlı olarak mide yanması şkayeti oluşmaktadır. Özelikle 20. haftadan sonra rahim büyümesine bağlı olarak mide sorunları baş göstermeye başlar.

Gebelik reflüsü olarakta bilinir ve ağızdan acı su gelmesi olarak tanımlamaktadır. Özellikle hamilelik haftası ilerledikçe rahim daha da büyüyeceği için mide yanması (mide ekşimesi) gibi sikayetler daha da artacaktır. Halk arasında bebeğin saçlandığı dönem olarakta bilinmektedir.

Gebelike Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Doktorunuza danışarak doktorunuzun tavsiye ettiği bir mide koruyucu ilacı kullanabilirisniz. Evde kendi yöntemlerinizle rahatlamak için ılık su, ılık süt içerek bir nebze rahatlama sağlayabilirsiniz. Yatarken yastığınızı yükseltmeniz size bir nebze olsun rahatlama sağlayacaktır.

Aynı zamanda asitli, salçalı acılı, baharatlı ve kızartmalardan uzak durmanız sizler mideniz için iyi olacaktır.

Önemli Not: Tüm bu çözüm yöntemlerinizi mutlaka doktorunuza danışarak yapınız. Hamilelikte kullanacağınız bitki çayı  ve ilaçlar hemileliğiniz için tehlike oluşturabilir.

Post a Comment

Yazıya bir yorum yap

Daha yeni Daha eski