11 Haftalık Hamilelik


Merhaba Sevgili anne adayı! hamileliğin 11. haftasında 2 ay 17 günlük  gebesiniz. Bu hafta itibarı ile bir çok kritik dönemi atlattın. Düşük yapma riskin ortadan kalktı sayılır.

Bebeğinizin boyu 6 cm, kilosu 17 gram oldu. Bu hafta itibarı ile bebeğinizin hareketleri iyice artıyor ama anne bu hareketleri hissedemez.  Ağzını açmaya başlıyor, dilini hareket ettiriyor,  kız bebeklerde yumurtalıklarda yumurta üretimi başlıyor.

Cinsiyetini söylemek için henüz erken.

Gebeliğin 11. haftasında bebeğin durumu

Boyu 6 cm, kilosu 17 gramdır. 
Organ gelişimi tamamlandı. Bu haftadan itibaren organlar işlev kazanmaya başlayacak. Artık organlar daha hızlı büyümeye başlıyor. 

Bebeğiniz daha hızlı büyüyecek. 

Bu hafta bebeğin sağlak mı solak mı olduğu belli oluyor. Yuvarlanma hareketleri devam ediyor. Bebeğiniz hareket ediyor ama anne hissedemez.

Saç oluşumu başlıyor,  cinsel organları daha da belirginleşiyor, ağzını açar kapar, dilini hareket ettirebilir, göz kapakları tamamen kapandı, hareketleri arttı, kızlarda yumurtalıklarda yumurta üretimi başladı. Bebeğiniz artık baş parmağını emebiliyor.. Esneme hareketleri yapıyor. Amniyon sıvısını yutabiliyor. İdrar üretimi başlıyor.

Gebeliğin 10. haftasında anne - annedeki değişiklikler

Mide bulantılarınız yavaş yavaş azalmaya başlayacak. Halsizlik, yorgunluk, bitkinlik durumu devam etse de eskisi kadar ağır değil. Bel, sırt ve kasık ağrıları, krampları sıklaşır.  Baş ağrıları olabilir.

Memelerde hassasiyet, kabızlık, sinirlilik, yorgunluk, mide ekşimesi, sabah bulantıları, duygu karmaşası yaşayabilirsiniz.  Bu hafta itibarı ile kilo almaya başlayacaksınız.

Bu hafta doktorunuz bir takım testler yapabilir. ikili tarama testi 11-14 haftasında yapılır. Down Sendromu tarama testidir. Bebeğin ense kalınlığı - beta-HCG ölçümüne dayanan bir testir.

Seyahat konusunu doktorunuza danışmalısınız.
Doktorunuz aksini önermediği müddetçe her gün 20-30 dakikalık yürüyüşler yapabilir, bir hamile pilatesi veya hamile yogası sınıfına katılabilirsiniz.

Yorgunluk, mide bulantısı, ruh hali, bacak ve bel krampları, meme başı koyulaşması bu haftanın genel belirtileridir.

Anne adayları bu haftadan itibaren gaz sorunu yaşayabilir bu gayet normaldir. Hatta gebelik sürecinde devam edecektir.

Hamilelikte 11 haftada nasıl beslenilmeli?

Beslenme hakkında  bilgi için Gebelikte Beslenme Neyi, Ne Kadar Yemeliyiz? konusunu okuyabilirsiniz.

10 hafta ile ilgili kısa soru cevaplar köşesi

Bebeğin büyüklüğü ne kadar: 6 cm 
Bebeğin kilosu ne kadar?: 17 gram 
11 Hafta Gebelik Kaç Aylıktır? : 2 ay 17 günlüktür 
11 haftalık gebelik belirtileri: Yorgunluk, mide bulantısı, ruh hali, bacak ve bel krampları, meme başı koyulaşması bu haftanın genel belirtileridir.
11 haftalık bebek cinsiyeti: Henüz belli değil

11 haftalık gebelik videosu:

xx

11 haftalık gebelik ultrason görüntüleri

11 haftalık gebelik ultrason görüntüleri
11 haftalık gebelik ultrason görüntüleri

Daha yeni Daha eski