1. Hafta Gebelik (Hamilelik) Belirtileri

Eğer siz de gebe olduğunuzu düşünüyorsanız uzun bir sürecin henüz başındasınız.Her ne kadar hamilelikte 1. hafta demiş olsakta asında iş tam olarak öyle değil. Gebelikte hafta son adet tarihinden itibaren sayıldığı için aslında hamile olduğunuzu anladığınız an 4. haftalık olursunuz.

Yumurtlama son adet tarihinden 2 hafta sonra olduğu için döllenme de bu hafta gerçekleşir. Hamilelikte ancak 4. hafta belli olur. Ultrasonla görülmesi 5-6. haftayı bulur. onun için bu hafta hamilelikten değil de hamilelik belirtilerinden bahsetmek daha doğru olur. Aşağıda erken hamilelik belirtilerinden bahsedeceğiz.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir, Ne Zaman Başlar?

  1. Adet gecikmesi
  2. Mide bulantısı, kusma
  3. Halsizlik, baş dönmesi,bayılma hissi
  4. Sık idrara çıkma
  5. Göğüs hassasiyeti
  6. Lekelenme ve vajinal akıntı da artış
  7. Sık sık uyku gelmesi, sürekli uyuma isteği
  8. Kasık ve bel ağrıları
  9. Kasılmalar

1- Adet Gecikmesi

Adet gecikmesi her ne kadar gebelik belirtisi olsa da kesin gebe olduğunuzu göstermez. Çünkü adet gecikmesinin bir çok sebebi vardır. Bunlar; yorgunluk,stres, günlük yaşam değişikliği,ilaç kullanımı, mevsimsel sıkıntılar, psikolojik sorunlar gibi olaylar adet gecikmesi sebeplerindendir. Adet gecikmesi  gibi sebeplerden dolayı da olabildiği için her adet gecikmesi hamilelik belirtisi değildir

2- Mide bulantısı, kusma

Mide bulantısı gebelikte döllenme sonrası başlayabileceği gibi 5-6.haftalara doğru da başlar ve hamileliğin ilk 3 ayı devam eder. Bazı kadınlarda hamilelik boyunca devam ettiği de görülür. Mide bulantısının hormonal değişliktir.

3- Halsizlik, baş dönmesi,bayılma hissi

Erken hamilelik dönemi belirtilerinden bir diğeridir. Hamilelik durumda Progesteron adlı hamilelik hormonu salgılanır bu da anne de yorgunluk hissi verir. Ayrıca günün her saatinde oluşan mide bulantısı ve kusma da bir diğer belirtidir.

4- Sık idrara çıkma

Normalden sık idrar çıkma ve idrar renginin koyulaşması bir diğer hamilelik belirtisidir. Ayrıca büyüyen rahim idrar kesesine baskı yaptığı için sık idrara çıkma durumu hamileliğiniz boyunca devam edecektir.

5- Göğüs hassasiyeti - göğüslerde büyüme

Göğüslerde büyüme, ağrı, karıncalanma en önemli hamilelik belirtilerindendir. Ayrıca meme başlarının etrafındaki renk koyulaşması belirtiler arasındadır.

6- Lekelenme ve vajinal akıntı da artış

Adet kanaması gibi değil de ufak lekelenme şeklindeki akıntı en önemli belirtilerden biridir.

7-Sık sık uyku gelmesi, sürekli uyuma isteği

Çok yorucu bir iş yapmadığınız halde kendini yorgun hissediyorsanız ya da sürekli uykunuzun gelmesi hamilelik belirtilerinden birdir. 

8- Kasık ve bel ağrıları

Adet ağrılarından farklı olarak daha çok belde oluşan ağrı.

Hamilelik belirtileri konusunu tamamladık. Eğer hamile olduğunuza ikna olduysanız hafta hafta hamilelik(gebelik) konumuzdan devam ederek hamileliğinizi haftalık olarak takip edebilirsiniz.
Daha yeni Daha eski